Vissza Bácsa-Révfalu   <<--Címoldal(Szigetköz)


Cikkek Bácsáról és Révfaluról

 

VITA A BÁCSAI SZEMÉTÉGETŐ KAPACITÁSNÖVELÉSÉRŐL
KISALFÖLD
napilap - Laczó Balázs - 2016.12.05.
A cikk címe: Parázs vita Győrben a bácsai szemétégető ügyből
Negyedszer próbálja engedélyeztetni a bácsai hulladékégető cége, hogy a meglévő kapacitását évi 10 ezer tonna hulladék erejéig használhassa ki a mostani 8 ezer tonnás maximum helyett.
 
Első fokon - A győri önkormányzat ellenére nem bővíthető az égető
kisalfold.hu - 2015.12.18
A győri hulladékégetőben jelenleg évente 7000 to veszélyes és 1000 tonna nem veszélyes hulladék égethető el. Ezen mennyiségek növelése 2002. évtől van folyamatosan - eddig eredménytelenül - kérelmezve.
 
KISBÁCSA ÖRÖM-BÁNAT TÉRKÉPEN
Lakókörnyezetük, Kisbácsa épített és természeti környezetének állapotát öröm-bánat térképen rögzítették a helyi iskola tanulói. Amit jónak, szépnek, értékesnek tartottak, azt örömként, a rosszat, rondát, fejlesztésre szorulót bánatként jelölték térképükön.
KISALFÖLD - TÓTH GYULA - 2013.06.27.
 
Miniszteri kitüntetésben részesült Bácsa az árvízi védekezésért
Hende Csaba honvédelmi miniszter levelében köszönte meg a városrész polgárságának, civil társadalmának az árvízi védekezésben tanusított helytállását és a Magyar Honvédség részére nyújtott segítségét.
kisalfold.hu - 2013.06.27.
 

Árvíz - Borkai bizakodó, Győrben szó sincs kitelepítésről
Legbelül egy kicsit megnyugodhatunk. Átalakult a feladat: eddig minél több homokzsákot kellett lerakni minél gyorsabban, most pedig a finomhangolásé a terep – mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere.
kisalfold.hu - Laczó Balázs - 2013.06.09.

 
Árvízi helyzet, védekezés Bácsán - Képriport - kisalfold.hu - 2013.06.05
 
Árvíz: macskát mentettek Véneken, Bácsán ezerrel lapátolják a homokot
"Tudják, csak mi vagyunk olyan hülyék, hogy szeretünk itt élni" - mondta a véneki hölgy. Bácsán a Lukács diákjai, az Auróra és a Colombre Band tagjai is lapátolnak.
kisalfold.hu - Szeghalmi Balázs - 2013.06.05.
 
A lakók nem tudják, hová tűntek a folyóparti fák Révfaluból
A lakók szerint indokolatlanul sok fát vágtak ki Győrben a Mosoni-Duna partján, ahol a folyó rehabilitációját készítik elő. A Víztükör utca környékén húzódó 120 méteren minden fa eltűnt. A vízügy szerint nem volt más módja a műszaki beavatkozásnak.
kisalfold.hu - LACZÓ BALÁZS - 2013.05.14.
 
Előkerült a világhírű festőművész a győri Kecskelábú hidat ábrázoló képe
Világhírű festőművész, Egon Schiele ábrázolta a győri Kecskelábú hidat a 20. század elején - derült ki több mint egy évtizeden átívelő kutatás eredményeként. A képet jelenleg New Yorkban őrzik, melynek másolatai népszerűek a tengerentúlon.
kisalfold.hu - Szeghalmi Balázs - 2013.05.13.
 
Ahová jó hazatérni
gyorplusz.hu - Papp Zsolt - 2013. április 27.
A belvárosi körzet felől kifelé haladva a négyes számú választókörzetet érjük el, amelyhez Nagybácsa, Kisbácsa, Sárás és Révfalu keleti része tartozik.
 
Lezárhatják a győri rakparti utat
A Mosoni-Duna vízállása a győr-bácsai vízmércén vasárnap-hétfőn elérheti a 390-400 centimétert, így lezárhatják a Móricz Zsigmond rakparti utat.
kisalfold.hu - Hancz Gábor - 2013.04.19
   
Átadták a Zemplén utcát
gyorplusz.hu - Papp Zsolt - 2013. április 16.
Megújult a Győr-révfalui Zemplén utca, ahol korábban a csapadékvíz és a burkolat rossz állapota is gondot okozott.
Borkai Zsolt polgármester elmondta, az önkormányzat évről évre jelentős összeget fordít a városi úthálózat fejlesztésére, a lakóutca programra pedig külön keretet, az idén több mint félmilliárd forintot biztosít.
   
A folyó két oldalán
gyorplusz.hu - Papp Zsolt - 2013. április 15.
A belváros keleti, illetve Révfalu déli részét szemlélve a kellemes lakókörnyezet még kellemesebbé válását figyelhettük meg az elmúlt években. A Kossuth híd szélesítésével biztonságosabbá vált a közlekedés, a Dózsa rakpart, a Damjanich utca, az Ady Endre utca egyirányúsítása is az itt élők érdekeit szolgálta. A Damjanich utca platánfáit a szakemberek hároméves program keretében fiatalították meg.
   
Csőtörés Kisbácsán: víz borította az egész utat
˝Pénteken délelőtt csőtörés történt Kisbácsán. A Külső-Bácsai utat teljes szélességében a feltörő víz borította˝ - írta tudósítónk.
kisalfold.hu - Tudósító - 2013.04.12.
Amellett, hogy tudósítónk beszámolt a csőtörésről, megjegyezte: az út sajnos esőzéskor is ugyanígy néz ki.
   
Egészségpiacot tartottak a Bácsai Művelődési Házban
Ingyenes szűrővizsgálatokkal, mozgásprogrammal, tanácsadásokkal, egyéb szolgáltatásokkal, gyermekeknek rendezett evezőgép-versennyel és húsvéti kézműves foglalkozással várták a egészségük iránt érdeklődőket szombaton délután 2 órától egészen hat óráig a Bácsai Művelődési Házban.
kisalfold.hu - Gulyás Attila - 2013.03.24.
   
Víz Világnapja: Megújult az emlékmű
gyorplusz.hu - Papp Zsolt - 2013. március 22.
Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a vizet.
   
Két győri alpolgármestert révfalui kátyútengerekről, zsúfolt buszokról faggattak Olvasóink
Somogyi Tivadart és Fekete Dávidot Révfalu úthálózatáról, a felújításra szoruló Tulipános iskoláiról is kérdezték Olvasóink. Jó hír, hogy a CBA és a Penny Market is érkezik a városrészbe.
kisalfold.hu - Hancz Gábor-Szeghalmi Balázs - 2013.03.20.
   
Bácsán a jó idő kedvez a munkáknak
Tudósítónk Bácsa részönkormányzat elnökével, Bárány Istvánnal járta be a munkaterületeket.
Tudósító - Gulyás Attila - 2013.05.21 - kisalfold.hu
 
   
Hulladékégető: A szabályok betartását várja el az önkormányzat
gyorplusz.hu - 2013. március 06. - Papp Zsolt
A Bácsai Hulladékégető ügyében a győri önkormányzat a szabályok teljes körű betartására hívja fel a figyelmet, a kapacitásbővítést pedig elutasítja.
   
Nem bővítheti kapacitását a győri hulladékégető
A győri hulladékégető bővítését nem hagyta jóvá sem a vízügyi szakhatóság, sem a települési jegyző – jelentették be a városvezetés szerdai sajtótájékoztatóján.
kisalfold.hu - 2013.03.06.
   
Nem éghet több szemét
MTI - gazdasagiradio.hu - 2013. március 6.
A győri hulladékégető bővítését nem hagyta jóvá sem a vízügyi szakhatóság, sem a települési jegyző – jelentették be a városvezetés szerdai sajtótájékoztatóján.
   
90 napja áll a bácsai égető
A hulladékot Győrből Dorogra szállítják, százmilliós kiesest okozott eddig
kisalfold.hu - SUDÁR ÁGNES - 2013.02.26
Vargáné Makláry Eleonóra igazgató elmondta, a héten lesz 90 napja annak, hogy a működést felfüggesztő - elsőfokú - határozat ellen a fellebbezésüket benyújtották, a választ azóta várják. „Hogy mit csinálnak az embereink? Amíg hó volt, havat hánytak. Most a parkrészt rendezik, festenek, a felújításokat végzik. De nem égethetünk.
   
Továbbra is áll a bácsai égető
A zöldhatóság 2012. november 27-én, azonnali hatállyal megtiltotta a Győri Hulladékégető Kft.-nek (a bácsai égetőnek) a veszélyes hulladék ártalmatlanítását. A cég fellebbezett, de döntés még nincs. Az égető áll, a dolgozók kényszerszabadságon vannak.
kisalfold.hu - Sudár Ágnes - 2013.01.07.
   
Parkfejlesztés Bácsán
OXYGEN HÍRÜGYNÖKSÉG
o2hir.hu - 2012-11-22 -
szerkesztő: Kulcsár Viola
Elkészült a bácsai Úttörő úti játszótéren átvezető díszburkolatú járda.
   
A bácsaiak véleményét kérik ki Győr egészségfejlesztési programjához
o2hir.hu - 2012-11-13 - Oxigén Hírügynökség
szerkesztő: Kulcsár Viola
   
Újjáavatták a Győr révfalui vadászemlékművet
A Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület és Győr önkormányzata zászlóavatási ünnepséget rendezett a tizenkilencedik században megalakított Császári és Királyi 11. Tábori Vadászzászlóalj emlékének tiszteletére.
kisalfold.hu -Tóth Gyula - 2012.10.12.
   
Kájoni kódex a Musica Profana együttes közreműködésével
A győri reneszánsz és barokk hét keretében a kájoni kódex hangzott el a Musica Profana együttes közreműködésével a kisbácsai Nagyboldogasszony templomban (Győr, Bácsa, Boglárka u. 2.). 
kisalfold.hu - 2012.07.25.
   
Díjazták a Bácsán végzett munkát
A sportéletben végzett tevékenységéért vehetett át „Bácsa szolgálatáért" díjat a közelmúltban Alföldi Zoltán, a helyi futballklub edzője.
kisalfold.hu - Gőgös Balázs - 2012.07.05.
   
Bácsai falunap
Az idei évi Bácsai falunapot az időjárás is a kegyeibe fogadta, hiszen verőfényes napsütés kísérte a kavalkádot vasárnap délutántól egészen a késő esti órákig, melynek helyszíne a Művelődési Ház és környéke volt.
kisalfold.hu - Gulyás Attila - 2012.06.05.
   
Fedezd fel Győrt! - Révfalui találkozások
gyorplusz.hu - Papp Zsolt - 2011. november 29.
Győrben élünk, nap mint nap elsétálunk gyönyörű műemlékeink előtt, és közben nem is sejtjük, micsoda értékek birtokában vagyunk, milyen kalandos történeteket, hihetetlen legendákat rejt egy-egy belvárosi ház, szobor vagy festmény.
   
Bácsa szolgálatáért
gyorplusz.hu - Papp Zsolt - 2011. október 20.
Dr. Ferenczi Zoltán Bácsa városrész érdekében, a környezet védelméért és szépítéséért végzett folyamatos, áldozatos munkája elismeréseként Bácsa Szolgálatáért díjat kapott.
   
Titokzatos falu a folyó partján
Aki átsétál Győrött a révfalui hídon, egy kicsit ma is úgy érezheti, mintha Pestről lépne át Budára.
kisalfold.hu - Laczó Balázs - 2005.10.02.
   
   

- Lap tetejére -